Арт-студія Bob Basset вперше покаже свої роботи в Харкові

20 травня в Харкові — рідному місті арт-студії Bob Basset — вперше можна буде побачити її роботи. Маски стали частиною проекту Art&Fashion: New dimension — він підготовлений спеціально для Ночі Музеїв у Харкові. Відвідати виставку можна буде протягом всього 8 годин — з 15:30 до 23:00 в ЄрміловЦентрі.

Експозиція робіт арт-студії Bob Basset — одна з центральних подій проекту. Незважаючи на те, що студія 27 років працює в Харкові, офіційно її роботи в рідному місті до цього часу не виставлялися (хоча їх споглядали в Парижі, Мілані, Гонконзі, Пекіні, Сеулі, Токіо, Лондоні, Нью-Йорку, а також в Україні — Києві, Одесі, Донецьку та Львові). Концептуальна основа нової експозиції, яку зформувала куратор Марина Лосєва, —людський череп як один із кодів та об’єктів уваги моди та мистецтва в цілому: «Ми подивимось не просто на одяг як на  арт-об’єкт, але на саме тіло як на арт-об’єкт», — говорить куратор.

 

На Art & Fashion: New dimension арт-студія продемонструє свої фірмові об’єкти — маски: роботу з циклу ΣΑΛΩΜΗΣ («Саломея»), апокаліптичного Попа-бійця (він же — orthodox demon hunter), стімпанківського Cyber Dog, маски-сумки та інші. Також будуть представлені черепи, створені Bob Basset спільно з художником Гамлетом Зіньківським та фешн-ілюстратором Аліною Замановою.

 

«Ми ховаємо голову, іноді в спеціальний чохол — маску. Маска, що  розписана — це вже подвійний шар кодів і сенсів, особливо коли автори самої маски та її  розпису — різні, як в нашому спільному з Гамлетом дітищі», — розповідає Сергій Петров.

 

Директор центру сучасного мистецтва ЕрміловЦентр і співкоординатор проекту Art&Fashion: New dimension Наталія Іванова говорить: «Для нас вкрай важливо, що Bob Basset, художник зі світовим ім’ям, уперше в Харкові виставляється саме у нас. Тим більше — в такому проекті, адже роботи Bob Basset — ідеальний взірець того, як мистецтво й мода створюють одне одну — в рефлексії, у співпраці. Bob Basset — прекрасний приклад, як сьогодні харківський художник може бути автором не тільки чудових творів мистецтва, а й започатковувати світові тренди. І так включати Харків у світовій Art&Fashion контекст».