Створіння` / Bob Basset `Entity`:

Варіанти розвитку світів покажуть на виставці всесвітньовідомої арт-студії

 

16 березня о 19:00 в галереї Bereznitsky Aesthetics (Воздвиженська, 34) відкриється перша в Україні персональна виставка всесвітньовідомої арт-студії Bob Basset – перша за 30 років існування. Вхід на відкриття Створіння` / Bob Basset `Entity` – за запрошеннями, вільний вхід – з 17 по 31 березня, з 11:00 до 19:00.

Більшість арт-об’єктів, представлених на виставці, публіці навряд чи вдасться побачити наживо ще колись – в усякому разі, водночас, в якості цілісної історії розвитку Bob Basset. Створіння, народжені протягом майже 30 років існування студії, для виставки зібрали з приватних колекцій, в яких вони знаходяться, – переважно за межами України. За останні роки ці об’єкти брали участь у виставках у Парижі, Мілані, Гонконзі, Пекіні, Сеулі, Токіо, Лондоні та Нью-Йорку.

Окрім колекціонерів, чиї імена не розголошуються, власниками творів Bob Basset є учасники гурту Metallica (маска Bob Basset використана в документальному фільмі гурту Metalica 3D), Sid Wilson зі Slipknot, клавішник гурту Korn, Авріл Лавін, кілька об’єктів зберігаються в колекції Givenchy. Цьогоріч в Україну їх привезли завдяки зусиллям галереї Bereznitsky Aesthetics та куратора Влада Зварича. Виставка постала з об’єктів 2004-2017 років, зокрема тут будуть представлені такі знакові для бренду об’єкти як рюкзак-дракон, лялька Макар-Слідопит, іграшка-”штовхалка”, стімпанковий об’єкт Собака та інші.

Арт-студія Bob Basset, котру сайт Vogue.com свого часу назвав одним з дев’яти явищ української фешн-революції, вже багато років завойовує мистецький ринок. Але персональної виставки в Україні у студії досі не було. “Персональна виставка – це свого роду ініціація, певний ритуал, і зараз ми готові його пройти, – говорить співзасновник арт-студії Bob Basset Сергій Петров. – Наші “створіння” вже понад 15 років живуть у мистецькому світі: вони є частиною мистецьких фешн-показів, музичних концертів, перфомансів – цієї весни вони готові постати перед публікою самостійно, як історія створюваного нами всесвіту”.

Cтудія Bob Basset, котра багато років очолювала аванґард світового стімпанку і чиї роботи визнані “чи не єдиним реально існуючим зразком жанру” самим його засновником, Уільямом Гібсоном, сьогодні відома як піонер техноромантизму у візуальній сфері. “Вони не наслідують, вони, фактично, створюють свої альтернативні світи, чимось близькі до нашого, і показують варіанти їхнього розвитку, – говорить директор галереї Bereznitsky Aesthetics Євген Березницький. – Їхні світи фантасмагоричні й тривожні, та все ж страшно подібні до нашого: вже хоча б контрастним, але таким звичним поєднанням воєнно-технічних аспектів і неймовірної ліричності. Це самобутня (і, що важливо, напрочуд майстерно виконана) спроба переосмислити стосунки людини зі світом, раціональна й утопічна водночас”.

Тим, кому пощастило побачити прев’ю виставки у Parfume Buro, знайоме це відчуття “олдскульної інноваційності”, драми, що викликана романтичними прагненнями у постмодерністському баченні. “Мені здається, Сергій Петров, засновник Bob Basset, – художник з дещо медієвістичним світоглядом, – говорить куратор виставки Влад Зварич. – Він взаємодіє зі світом із тверезою майстерністю ремісника або воїна, і в той же час його світи химерні, населені фантастичними створіннями. Дракони і єдинороги вільно співіснують у цьому світі з високими технологіями, вони сповнені пульсаціями сучасності, і це зачаровує”.

Побачити ретроспективу Bob Basset – від загравань із маскультом, виробів для секс-шопів, – через стімпанк то в брутальній, то в гламурній обгортці – до сильного й ліричного техноромантизму можна лише протягом двох тижнів, з 17 по 31 березня, у галереї Bereznitsky Aesthetics.

А наступними, хто зможе побачити роботи студії (не ретроспективні, а найновіші), стануть гості Львівського тижня моди. Офіційний показ колекції BALOSSA/BOB BASSET відбудеться під час Львівського тижня моди 24 березня 2017 року о 20:00 в Міжнародному аеропорту “Львів” імені Данила Галицького. Тут техноромантизм постане у фешн-вимірі. Італійський бренд Balossa white shirt інтерпретує та деконструює білу сорочку – один з найбільш базових та водночас найбільш романтичних і найбільш постмодерністських елементів гардеробу. Створіння Bob Basset додадуть колаборації техноромантичного, інтелектуально провокативного звучання.

Прес-тур з авторською екскурсією відбудеться 16.03.2017 з 18:00 до 19:00 в галереї Bereznitsky Aesthetics (Воздвиженська, 34).

Акредитація для ЗМІ: Леся Мельничук (073) 10 155 93