Співзасновник Bob Basset Сергій Петров представив на TEDxKharkiv 2016 ідею техноромантизма

Сергій Петров, дизайнер і співзасновник студії Bob Basset виступив на конференції TEDxKharkiv 2016. Темою конференції став побічний ефект, який з’являється у будь-якої великої ідеї. Сергій Петров розповів про історію студії: її створення в 1989 році, співпрацю зі світовими брендами і музикантами, виставки і колекції, а також про стиль, в якому працює студія та про її місію — розвиток цього стилю. «Стімпанк або техноромантизм? Одного разу стімпанк дав нам карт-бланш — всесвітньо відомий письменник Вільям Гібсон, який створив кіберпанк, а потім, як стьоб, стімпанк, побачивши один з наших предметів, сказав: «Можливо, це єдиний найкращий стімпанк-об’єкт в світі, який я коли-небудь бачив». Але чи стімпанк це? Я думаю, те, що ми робимо — це техноромантизм. Є величезна кількість людей, які думають, що вони створюють щось в стилі «стімпанк», «кіберпанк» і т. Д. А я стверджую, що все це техноромантизм, і Bob Basset – це техноромантики. Техноромантизм не тільки тому, що це романтизація техніки. А й тому, що це мистецтво звеличення перетворення реальності, додання їй досі небачених форм і якоїсь нової краси. Є природа, яка обдарувала нас величезною кількістю різноманітних ресурсів. І є людина, яка здатна перетворювати реальність в рамках своїх еволюційних здібностей. Це і є якоюсь піснею техноромантизму — реальні речі нереальних світів».

Сергій Петров, дизайнер і співзасновник студії Bob Basset виступив на конференції TEDxKharkiv 2016. Темою конференції став побічний ефект, який з’являється у будь-якої великої ідеї.

Сергій Петров розповів про історію студії: її створення в 1989 році, співпрацю зі світовими брендами і музикантами, виставки і колекції, а також про стиль, в якому працює студія та про її місію — розвиток цього стилю.

«Стімпанк або техноромантизм? Одного разу стімпанк дав нам карт-бланш — всесвітньо відомий письменник Вільям Гібсон, який створив кіберпанк, а потім, як стьоб, стімпанк, побачивши один з наших предметів, сказав: «Можливо, це єдиний найкращий стімпанк-об’єкт в світі, який я коли-небудь бачив». Але чи стімпанк це? Я думаю, те, що ми робимо — це техноромантизм. Є величезна кількість людей, які думають, що вони створюють щось в стилі «стімпанк», «кіберпанк» і т. Д. А я стверджую, що все це техноромантизм, і Bob Basset – це техноромантики. Техноромантизм не тільки тому, що це романтизація техніки. А й тому, що це мистецтво звеличення перетворення реальності, додання їй досі небачених форм і якоїсь нової краси. Є природа, яка обдарувала нас величезною кількістю різноманітних ресурсів. І є людина, яка здатна перетворювати реальність в рамках своїх еволюційних здібностей. Це і є якоюсь піснею техноромантизму — реальні речі нереальних світів».