Bob Basset представив на Ukrainian Fashion Week колекцію масок і аксесуарів «Mashrabiya»

Дизайн-студія Bob Basset вперше представила публіці колекцію масок, об’єднаних однією ідеєю. На презентації в рамках Ukrainian Fashion Week можна було побачити як маски від Bob Basset, так і шкіряні аксесуари — сумки, клатчі, браслети, чохли для iPad.

Дизайн-студія Bob Basset вперше представила публіці колекцію масок, об’єднаних однією ідеєю. На презентації в рамках Ukrainian Fashion Week можна було побачити як маски від Bob Basset, так і шкіряні аксесуари — сумки, клатчі, браслети, чохли для iPad. «Mashrabiya» стала результатом інтересу і поваги співзасновника студії Сергія Петрова до арабської культури і, зокрема, архітектури.

Основним елементом кожного предмета колекції стали квіткові орнаментальні мотиви «Машраб» – так називаються візерункові дерев’яні решітки, які виконують в інтер’єрі та екстер’єрі арабських будинків подвійну роль — радують око і приховують від погляду те, що повинно бути приховано.

«Досліджуючи різноманітні завитки і деталі, я зупинив погляд на квіткових мотивах, які фантастично прекрасні в арабській культурі, – розповідає Сергій Петров. – На мою думку, в Машраб можна знайти якийсь баланс, побачити чіткі візерунки, які не мають ні початку, ні кінця. Завдяки цьому, їх можна вічно досліджувати, відчуваючи неймовірну насолоду».